ИЗВЕШТАЈ ОДРЖАНОГ ОКРУГЛОГ СТОЛА У БАЧУ 03.12 2015. ГОДИНЕ НА ТЕМУ ”ТУРИЗАМ БАЧА - КОЈИМ ПУТЕМ И КАКО ДАЉЕ”

У Бачу је одржан Округли сто који је окупио еминентне професоре и докторе из области туризма, као и из сродних и области које су повезане са туризмом. Том приликом на једном месту били су присутни представници Факултета за туризам  спорт ТИМС ( проф.др Драгица Томка, доц.др Ивана Волић, msc Ива Шкрбић, msc Срђан Милошевић ), затим представници Регионалне развојне агенције Бачка (Николина Пупавац и Катарина Верикиос) Ма Лана Гуњић као мастер менаџмента у култури, Борис Чамерник генерални секретар Dcc-а, представници Завода за заштиту споменика културе Петроварадин (дипл арх.Весна Главочевић, др Славица Вујовић).
Својим учешћем била је присутна и председница Удружења туристичких новинара Војводине Гроздана Пашин и председница удружења за развој руралног и еко туризма “Бач у срцу Бачке“ Гордана Бјелајац као и др Иво Мулец директор туристичке агенције и потенцијални инвеститор.
На овом радном састанку су били присутни као домацини председник општине Бач дипл ецц Драган Сташевић, дипл.менаџер у туризму Марина Балабан и директор Туристичке организације општине Бач дипл.ецц у туризму и спорту Дарко Војновић.
Од уводне речи и речи добродошлице од стране председника општине Бач и директора ТООБ, Округли сто се одвијао у правцу форме радионице где су сви присутни учестовали активно и својим идејама, критикама, предлозима и сугестијама дали пун допринос да радни састанак од визије развоја туризма општине Бач, преко кључних снага развоја и препрека дође до самих актера у развоју и реализације закључака са Округлог стола.
Закључци тог дана су били да је Општина Бач на правом путу да постане лидер развоја туризма у овом делу регије и да заједничким напорима покренемо туризам општине преко едукација, подршке локалне самоуправе, активнијим учешћима на конкурсима и пројектима. Такође имајући у виду културно наслеђе наше општине, културно историјске споменике културе и природна богатства долази се до закључка да ови драгуљи нису адекватно искориштени и да треба предузети мере, одредити приоритете у ком се правцу делује и имати план по ком се делује.
Округли сто је након пет пуних часова завршен и оцењен као одличан у врло радној атмосфери и препун утисака и реалности које се уз вољу свих присутних могу реализовати у скорије време!
 

ИЗВЕШТАЈ ОДРЖАНОГ ОКРУГЛОГ СТОЛА У БАЧУ 03.12 2015. ГОДИНЕ НА ТЕМУ ”ТУРИЗАМ БАЧА - КОЈИМ ПУТЕМ И КАКО ДАЉЕ”