ОПШТИНА БАЧ ЈЕ ПОЧЕЛА ДА ИСПЛАЋУЈЕ СУБВЕНЦИЈЕ ПО ОСНОВУ ЗАКЉУЧЕНИХ УГОВОРА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ФИЗИЧКА СРЕДСТВА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА И ОСИГУРАЊЕ УСЕВА, ПЛОДОВА, ВИШЕГОДИШЊИХ ЗАСАДА И РАСАДНИКА

Општина Бач је данас почела са исплатом субвенција корисницима којима су одобрена средства по основу Конкурса за доделу субвенција за инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава и Конкурса за доделу субвенција за суфинансирање осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада и расадника.

Како је истакао председник Општине Бач Драган Сташевић, Општина је исплатом субвенција, у развој пољопривреде уложила 3.077.116,29 динара и наставља да субвенционише пољопривреде произвођаче обзиром да су ови Конкурси отворени до 1. децембра 2016. године. Овим путем користим прилику да позовем пољопривредне произвођаче који још увек нису поднели пријаве по основу ова два Конкурса да то учине до 1. децембра 2016. године и тако остваре право на субвенцију у висини од 80% вредности инвестиције или пак 50% када је у питању осигурање усева и плодова, истакао је Сташевић.

Осигурање усева