ПОМОЋ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

На 27.  седници Општинског већа, која је одржана у четвртак 12. Јануара,  донета је одлука о пружању једнократне помоћи пензионерима општине Бач за 2017. годину у износу од 3.000,00 динара.

Финансијска помоћ обезбеђује се свим лицима који права из пензијског и инвалидског осигурања остварују код Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, као корисници који су право на пензију стекли као осигураници из радног односа, осигураници самосталних делатности или као пољопривредни осигураници, без обзира да ли су корисници старосне, инвалидске или породичне пензије, као и корисници накнаде за телесно оштећење, под следећим условима:

  • да висина пензије коју корисници старосне, инвалидске или породичне пензије остварују по основу права из радног односа или по основу осигурања од самосталних делатности не прелази износ од 13.655,92 динар;
  • да висина пензије коју корисници старосне, инвалидске или породичне пензије остварују по основу права из пољопривредног осигурања не прелази износ од 10.735,97 динара;

Право из става 1. овог члана остварују и корисници иностраних пензија, под условом да им инострана пензија (самостално, или у збиру са пензијом оствареном у Републици Србији) не прелази најнижи износ предвиђен у ставу 1. алинеја 1. и 2. овог члана.

Право из става 1. овог члана не могу да остваре пензионери који су корисници права на туђу негу и помоћ.

Поступак утврђивања права и исплате једнократне финансијске помоћи пензионерима поверавен је Центру за социјални рад општине Бач.

Како је рекао председник општине Бач Драган Сташевић, који је и председавао на овој седници, ово је начин да после свих празника и слава помогнемо буџет наших најстаријих суграђана.

ПОМОЋ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ
ПОМОЋ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ