ПОТПИСАН МЕМОРАДУМ О О САРАДЊИ И РАЗУМЕВАЊУ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ"

Општина Бач једна је од 20 градова и општина у којима ће до краја године бити спроведен пилот-пројекат „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“ који ће Европска унија финансирати са 2 милиона евра.

Меморандум о сарадњи и разумевању у оквиру овог пројекта је по овлашћењу председника општине Бач Драгана Сташевића потписао заменик председника општине Зденко Колар а потписивању је присуствовао и заменик начелника ОУ Бач Драган Бањац. Свечано потписивање Меморандума одржано је 27.02.2017. године у  Скупштини града Београда.

У пројекат који ће унапредити управљање људским ресурсима у локалним самоуправама укључени су Град Београд и градске општине Стари град и Савски венац, Ниш, Нови Сад, Крагујевац, Панчево, Краљево, Смедерево, Зрењанин, Чачак, Ваљево, Лозница, Пирот, Бач, Трстеник, Медвеђа, Рашка, Бујановац и Сврљиг.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић рекла је да су се за укључивање у пројекат пријавиле 93 локалне самоуправе у Србији, што је одличан знак њихове одговорности, а за пилот пројекат одабрано је њих 20.

Како је истакао председник општине Бач Драган Сташевић овај пројекат предвиђа бављење самим кадровима у локалним самоуправама, односно препознавање њихових способности као и жеље и воље за усавршавањем ,те ће у току спровођења пројекта бити прилике да се кадрови усмере у оном правцу за шта поседују конкретне вештине и способности и да се у томе подрже.

ПОТПИСАН МЕМОРАДУМ О  О САРАДЊИ И РАЗУМЕВАЊУ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ"