ПОТПИСАН УГОВОР О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

У среду, 15. Марта у просторијама Палате Србије потписан је уговор о наменским трансферима у социјалној заштити. Уговор је за општину Бач, по овлашћењу председника општине Драгана Сташевића, потписао заменик секретара СО Бач Јарослав Кућенич.

Уговори су потписани са 123 локалне самоуправе а наменски трансфери у укупном износу од 701 милион динара обезбеђени су из буџета и намењени су развоју постојећих и успостављању нових услуга социјалне заштите (дневни боравци, дневни клубови, помоћ у кући, прихватилишта, прихватне станице, свратишта, становање уз подршку, лични пратилац детета, саветодавно терапијске услуге) у свим локалним самоуправама које су испод републичког просека развијености.

Пружаоци услуга социјалне заштите на локалном нивоу могу бити државни, цивилни и приватни сектор, уз услов да испуњавају законом прописане услове.

За општину Бач опредељен је износ од 2.290.825,27 динара.

Истакавши чињеницу да је и ове године заједничким средствима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и општине Бач социјална заштита добила на значају,  председник општине Драган Сташевић изразио је задовољство што се и ове године наставља са добром праксом по питању унапређења социјалних услуга на локалном нивоу.

ПОТПИСАН УГОВОР О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ
ПОТПИСАН УГОВОР О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ