ОДРЖАН САСТАНАК ПРОЈЕКТНОГ ТИМА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПАРТНЕРСКИХ ОПШТИНА

Састанак пројектног тима пројекта „FRESCO“ одржан је јуче, 2.12.2015. у Свечаној сали Општинске управе Бач. Састанку су поред чланова обав пројектна тима присуствовали и председници обе партнерске општине Драган Сташевић и Ласло Чомор, а тема састанка поред активности на пројекту била је и могућа сарадња две општине у другим областима.

Председник општине Бачборшод је обавестио присутне да су спољашни радови на капели Латиновић урађени, док ће се са унутрашњим наставити са побољшањем временских услова. Обе партнерске општине су добиле Декларације о оправданости трошкова за први извештајни период, што и званично значи да активности на пројекту напредују како је и предвиђено.

Разговор се даље наставио на тему сарадње ове две општине и у областима вам оних предвиђених пројектом. „Веома смо задовољни сарадњом са општином Бач и искрено се надамо да ће се ова сарадња продубити“, изјавио је Чомор исказујући задовољство пријемом. Председник општине Бач је на то додато да ће се сарадња свакако наставити, поготово у вези културне размене и још једном истакао мултиетничку средину општине Бач као једну од њених највећих предности. „Општина Бач је мултиетничка средина са 3 језика која се користе у службеној употреби и бројем националних мањина који прелази 15. Ове особине представљају једну од најбољих врлина наше општине“, истакао је Сташевић.

Након састанка, представници општине Бачборшод обишли Тврђаву Бач, заједно са представницима Туристичке организације општине Бач, како би се боље упознали са значајем овог културно-историјског објекта грађане Бача.

ОДРЖАН САСТАНАК ПРОЈЕКТНОГ ТИМА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПАРТНЕРСКИХ ОПШТИНА
ОДРЖАН САСТАНАК ПРОЈЕКТНОГ ТИМА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПАРТНЕРСКИХ ОПШТИНА