ВЕСТИ

ПОКЛОЊЕНИ ПРИРУЧНИЦИ ИЗ ОБЛАСТИ МАТЕМАТИКЕ УЧЕНИЦИМА 8. РАЗРЕДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ЈАН КОЛАР“ У СЕЛЕНЧИ

ПОКЛОЊЕНИ ПРИРУЧНИЦИ ИЗ ОБЛАСТИ МАТЕМАТИКЕ УЧЕНИЦИМА 8. РАЗРЕДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ЈАН КОЛАР“ У СЕЛЕНЧИ

Данас, 23.маја, у основној школи „Јан Колар“ у Селенчи, ученицима 8. разреда поклоњени су приручници „Математика од средњег до 18. века“, аутора Шимоњи Јана.

По одлуци Општинског већа Општине Бач 27 приручника, намењених свим заљубљеницима у математику и природне науке где се могу наћи имена научника и њихова достигнућа кроз векове из ових области подељено је свим ученицима 8. Разреда.

СТОЧАРСТВО - НОВИ КОНКУРС ПОКРАЈИНСКОГ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Испред Службе за пољопривреду општине Бач обавештавају се сви заинтересовани пољопривредници и грађани општине Бач да је Покрајински фонд за развој пољопривреде расписао конкурс:
  • КОНКУРС за доделу кредита за набавку приплодних и товних грла у  овчарству, козарству и свињарству у 2017 години
 

ОПШТИНА БАЧ ПОТПИСАЛА ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ПРОСТОРНОГ ПЛАНИРАЊА

ОПШТИНА БАЧ ПОТПИСАЛА ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ПРОСТОРНОГ ПЛАНИРАЊА

У четвртак 16. Марта у згради Покрајинске Владе, општина Бач је уз друге 24 војвођанске општине потписала протокол о сарадњи у области просторног и урбанистичког планирања са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине.

ПОТПИСАН УГОВОР О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

ПОТПИСАН УГОВОР О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

У среду, 15. Марта у просторијама Палате Србије потписан је уговор о наменским трансферима у социјалној заштити. Уговор је за општину Бач, по овлашћењу председника општине Драгана Сташевића, потписао заменик секретара СО Бач Јарослав Кућенич.

НОВА ОПРЕМА ЗА ПОЉОЧУВАРЕ У ОПШТИНИ БАЧ

НОВА ОПРЕМА ЗА ПОЉОЧУВАРЕ У ОПШТИНИ БАЧ

Данас, 15. Марта у свечаној сали општине Бач нови ГПС уређаји уручени су пољочуварима из општине Бач. Уређаје је шефу пољочуварске службе Драгославу Златановићу предао председник општине Драган Сташевић и нагласио важност функционисања ове службе. Како је рекао, општина Бач располаже са великим површинама пољопривредног земљишта и веома је важно да пољочувари имају све услове за извршавање својих послова. Од 2014.

ЗАВРШЕН ПОСАО ОКО ПОСТАВЉАЊА УЛИЧНЕ РАСВЕТЕ НА ЕКОНОМИЈИ 3

ЗАВРШЕН ПОСАО ОКО ПОСТАВЉАЊА УЛИЧНЕ РАСВЕТЕ НА ЕКОНОМИЈИ 3

Председник општине Бач Драган Сташевић обишао је данас са сарадницима насеље Економија 3 како би се уверио да су послови око постављања уличне расвете завршени. Како је рекао, након завршетка послова око електрификације, односно довођења електричне енергије до сваког домаћинства поставка јавне расвете била је логичан следећи корак како би становници овог насеља имали исте услове као и остали грађани.

ФЛУОРEСЦЕНТНИ ПРСЛУЦИ ЗА ПРВАКЕ

ФЛУОРEСЦЕНТНИ ПРСЛУЦИ ЗА ПРВАКЕ

Председник општине Бач Борислав Антонић је са сарадницима Општинске управе и представником Полицијске станице Бач, дана 17.11.2017. године обишао  ученике првих разреда Основих школа и том приликом поделио флуорeсцентне прслуке и књиге "Пажљивкова правила у саобраћају" у циљу едукације и унапређења безбедности саобраћаја најмлађих учесника.
Том приликом наjмлађи ученици су упознати са основним правилима у саобраћају као и начину понашања приликом преласка коловоза.

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ УЧЕНИЧКИХ СТИПЕНДИЈА

Обавештавају се ученици са територије Општине Бач који су поднели документацију за доделу ученичких стипендија да ће потписивање уговора за ученичке стипендије почети у понедељак 20.11.2017. године у 10h  у Свечаној сали општине Бач.
 
Са собом је потребно да понесу фотокопију текућег рачуна на који ће се вршити уплата ученичке стипендије.

ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ПОМОЋИ У КУЋИ СТАРИМА И ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ПОМОЋИ У КУЋИ СТАРИМА И ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

У Бачу је, у петак, 10. новембра одржана трибина на тему помоћи и неге старих и особа са инвалидитетом и значаја психолошке подршке овој категорији људи. Трибина је одржана у оквиру пројекта ''Помоћ у кући старима и особама са инвалидитетом у општини Бач'' коју реализује Општина Бач у партнерству са Центром за социјални рад Бач, а уз финансијску подршку Европске уније у оквиру програма развоја ефикасних услуга у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Delphi

Општина Бач обавештава све становнике општине Бач који су заинтересовани за рад у фабрици Delphi у Новом Саду да ће у понедељак 13.11. бити одржан дан отворених врата ове компаније.
Delphi отворена врата Бач биће одржана у малој сали Дома културе у Бачу, Трг др Зорана Ђинђића 4, I спрат, са почетком у 10 часова.

Pages