КОНКУРСИ ЗА ПРИЈЕМ УЧЕНИКА И КАДЕТА У ВОЈНЕ ШКОЛЕ

Министарство одбране Републике Србије, Сектор за људске ресурсе, Управа за кадрове објавило је Конкурсе за пријем ученика и кадета у војне школе у 2016/2017 години

 Отворени су конкурси за пријем ученика и кадета у војне школе:

  • У Средњу стручну војну школу биће примљено 60 ученика, конкурс је отворен до 15. марта 2016. године;
  • У Војну гимназију биће примљено 120 ученика, конкурс је отворен до 31. марта 2016. године;
  • У Војну академију биће примљено 90 кадета, конкурс је отворен до 31. марта 2016. године;
  • На Медицински факултет ВМА биће примљено 25 кадета, конкурс је отворен до 31. марта 2016. године;


Младићи и девојке који желе да конкуришу за упис у војне школе, потребно је да поднесу пријаву у центрима Министарства одбране на територији сталног места боравка. Уз пријаву потребно је приложити неопходну документацију (видети ниже у конкурсима).

Војна академија и Војна гимназија ће, за време трајања конкурса, сваке суботе организовати акцију „Отворена врата“. Тада ће сви заинтересовани бити у прилици да посете ове школе и непосредно се упознају са њиховим капацитетима и могућностима, док ће им запослени пружити све потребне информације у вези са конкурсом и условима живота и рада.

За време школовања ученицима и кадетима обезбеђени су бесплатан смештај и исхрана у интернатима Војне академије и Војне гимназије, као и целокупна наставна литература, капацитети Спортског центра, библиотеке, интернет центра.

По завршетку школовања, кадети стичу високо образовање и стручно звање које је прописано акредитованим студијским програмима. Након успешно завршеног школовања у Војној академији и на Медицинском факултету ВМА примају се у професионалну војну службу и производе у чин потпоручника одговарајућег рода - службе.

Детаљне информације о конкурсима погледајте на следећим страницама:

1. Средња стручна војна школа:   
2. Војна гимназија:
3. Војна академија: 
4. Медицински факултет ВМА:

 

Грб Министарства одбране Републике Србије