КУЋЕ И ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПОРОДИЦЕ ИЗБЕГЛИЦА

У Клубу посланика у Београду данас су уручени уговори представницима 53 јединице локалних самоуправа за реализацију 899 стамбених решења намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које до сада нису трајно збринуте. Стамбена решења су додељена у оквиру петог и проширења четвртог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији (РСП).

На овај начин избегличким породицама биће купљено укупно 567 сеоских кућа (свака вредности 11.000 евра у динарској противвредности) и додељено 332 пакета грађевинског материјала за завршетак већ започетих објеката (вредност једног пакета 9.000 евра). За општину Бач обезбеђена су средства у висини од 231.000 еура, односно за куповину 21 сеоске куће избегличким породицама у вредности од 9.500 еура по кући и мали грант грађевинског материјала у вредности од по 1.500 еура.

Уговор је у име општине Бач потписао председник општине Драган Сташевић и истакао да ће се добра сарадња са Комесаријатом наставити а да је до сада реализовано неколико програма помоћи спроведених кроз набавку грађевинског материјала, алата и машина за економско оснаживање, једнократне финансијске помоћи за набавку огрева и др.

КУЋЕ И ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПОРОДИЦЕ ИЗБЕГЛИЦА