ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ ПРОИЗВОДНЕ ХАЛЕ

Министарство привреде заједно са Националном агенцијом за регионални развој одобрили су средства за реализацију пројекта изградње вишенаменске производне хале у индустријској зони у Бачу. Средства су одобрена у оквиру Програма подршке реализације мера од регионалног и локалног карактера у 2015. години у вредности од 4.970.000,00 динара. Учешће општине Бач у овом пројекту је 7.100.000,00 динара.
Изградња производне хале представља успех локалне самоуправе, који се према речима председника општине не завршава овде: “Паралелно са реализацијом овог пројекта кренули смо са интезивном промоцијом општине Бач на свим нивоима. Овај пројекат се неће само завршити на изградњи хале која ће после остати празна, него на довођењу инвеститора који ће запослити наше грађане”, изјавио је Драган Сташевић.
Поред субвенција које нуди држава, локална самоуправа има дужност да направи повољне услове инвеститорима. “Одлукама Скупштине општине грађевинско земљиште у Зони мале привреде у Бачу је могуће купити по повољним ценама, а постоји могућноси и умањења таксе за уређење грађевинског земљишта до 100 %, при чему је главни фактор број запослених радника”, истакао је Сташевић.
Пројектом је предвиђена реализација прве фазе изградње вишенаменске производне хале, док је друга фаза планирана за наредну годину. Сташевић је истакао да постоји могућност заједничке сарадње са инвеститорима при реализацији друге фазе.
Рок за реализацију пројекта је 30. јун 2016. године.