ОПШТИНА БАЧ СКИНУЛА ПРВЕ УСЕВЕ СА УЗУРПИРАНОГ ЗЕМЉИШТА

На основу Закона о пољопривредном земљишту (члан 62), у суботу 02. јула у општини Бач је започет поступак скидања усева са пољопривредног земљишта у државној својини, а које се користи без правног основа.
На последњој седници Скупштина Општине донела је одлуку која омогућава директну примену поменутог закона и припремљена су сва пратећа акта, како би се адекватно спровео овај поступак.

Како су наступили оптимални услови за жетву пшенице, формирана Радна група је започела са координирањем над скидањем усева са бесправно обрађене државне земље на којој је била посејана пшеница.
Први усеви су скинути у суботу а данас је настављено са поступком.
Пожњевени усев је уредно предан код изабраног складиштара пољопривредних производа, и биће продат у складу са чл. 62 Закона, док ће се средства остварена од његове продаје распоредити у будзет РС на рачун средстава остварених од закупа државне земље.

Општина Бач има преко 7.500 ха државног пољопривредног земљишта а  сваке године одређени део површина бива бесправно обрађиван и кориштен од стране узурпатора. Новим Законом по први пут је дозвољено да се адекватно спроведу санкције свима који бесправно користе државну пољопривредну земљу.

ОПШТИНА БАЧ СКИНУЛА ПРВЕ УСЕВЕ СА УЗУРПИРАНОГ ЗЕМЉИШТА