ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ВОЛОНТЕРСКИМ ПРОГАМИМА У СЛОВАЧКОЈ

Позивамо све заинтересоване да се пријавите за програме „On the footsteps of history" 2015-2017 и „ Traditional farmstead“ 2016-2018 под окриљем цивилне организације Centraus  из Словачке. Овај волонтерски пројекат под покровитељством је Erasmus+ Европског волонтерског сервиса чији је акредитовани партер Иницијатива за развој и сарадњу.

Програм волонтирања почиње 01. 12. 2016. године и траје 6 месеци, до 1. 6. 2017. године. Волонтери су смештени на ранчу лоцираном у Бањској Бистрици у Словачкој. Програм обухвата тршкове пута, трошкове издавања визе по доласку, животно осигурање воонтера, смештај, храну и волонтерски џепарац.

Позив је упућен дружељубивим и комуникативним волонтерима који поседују страст за учењем и саморазвитком на креативне начине, воле природу и спремни су да раде како самостално тако и у тиму. Добро дошли су сви млади незапослени људи било ког културног и економског порекла а учествовали би у активностима које одговарају њиховим способностима и интересовањима.

Циљ програма јесте очување културног и историјског наслеђа, природних добара као и традиције овог региона. Овај циљ бисмо заједно са волонтерима постизали кроз изградњу регионалне и прекограничне сарадање и партнертава у пољу културе, животне средине, регионалног развоја и нових форми едукације. Програм нуди могућност за саморазвој, померање граница сопствених могућности као и упознавање културе, традиције и језика Словачке, као и земаља из којих долазе остали волонтери а све у циљу подстицања младих на заједништво и сарадњу.

Неке од активности које ће обухватити ови програми јесу грађење реплике старог Словенског дрвеног насеља, израда традиционалних ручних радова, очување животне средине кроз курсеве узгајања и обрађивања биљака на природан начин, излете у околна места, као и организационе и административне послове.

Како бисте се што боље информисали али и видели поруке и искуство волонтера који су учествовали у програму, посетите званичну страницу на којој су детаљно представљена оба програма: http://www.centaurusbb.sk/en/european-voluntary-service/on-the-footsteps-of-history-2015-2017 i http://www.centaurusbb.sk/en/european-voluntary-service/traditional-reeves-courtyard-2016-2018.

Рок за пријаву је 20. 11. 2016.

CV послати на е-маил адресу: ivana.k@idcserbia.org

Initiative for development & cooperation