ПОМОЋНИК МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ ПОСЕТИО ОПШТИНУ БАЧ

Општину Бач је протекле недеље посетио помоћник  министра пољопривреде Драган Мирковић.
На састанку одржаном у ЗЗ Низине Плавна присуствовали су председник општине Драган Сташевић са сарадницима и  угледни пољопривредници са територије општине Бач а домаћин је био директор задруге Јаника Месарош.
Циљ овог састанка био је извештавање о програму мера Министарства пољопривреде за 2016. годину, као и извештај о извршеним програмима у овој години.
Тема је био и IPARD програм, који почиње од јула 2016. године, а Мирковић је упутио пољопривреднике на начине функционисања овог европског програма. Сличан програм, односно компатибилан IPARD-u, постојаће и у нашем Министарству пољопривреде, који ће носити назив Национални програм помоћи руралном развоју.
У следећој години се очекује 75% средстава од IPARD-а и 25% средстава од домаћег програма за потенцијалне кориснике, а Србија ће до 2020. године добити за развој пољопривреде 230 милиона евра, речено је на одржаном састанку. Средства ће се давати за набавку механизације чак у висини до 70%, за изградњу хладњача и штала, за изградњу погона за био гас, за производњу енергије, као и за пречистаче, стандардизацију и стварање коператива, боље наступање на тржишту, али и маркетинг у пољопривреди.
Министарство ће наставити са пружањем свих врста помоћи како кроз обуке за конкурисање за ова средства тако и у другим видовима.
 

ПОМОЋНИК МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ ПОСЕТИО ОПШТИНУ БАЧ