ПОТПИСАН УГОВОР СА МИНИСТАРСТВОМ ПРИВРЕДЕ О СУФИНАНСИРАЊУ ИЗРАДЕ ПРОЈЕКТНО-ТЕХНИЧКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА ПРОЈЕКАТ "РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У НАСЕЉИМА ВАЈСКА, БОЂАНИ, ПЛАВНА И БАЧКО НОВО СЕЛО

Јуче је у просторијама Министарства привреде потписан уговор за суфинансирање израде пројектно-техничке документације за пројекат "Реконструкција водоводне мреже у насељима Вајска, Бођани, Плавна и Бачко Ново Село. Уговор је испред Министарства привреде потписао министар Горан Кнежевић а испред општине Бач председник општине Драган Сташевић. Пројектно техничка документација обухвата израду идејног решења, пројекта за грађевинску дозволу и пројекта за извођење а вредност одобрених средстава је 70% од вредности уговора о јавној набавци закљученог на 1.609.927,20 динара са ПДВ-ом.

Председник општине Бач Драган Сташевић осврнувши се значај овог пројекта за становнике поменутих насеља истакао је да је пројектно техничка документација први корак али и неопходан услов за реализацију и да су Министарство привреде и Влада Републуке Србије препознали важност оваквих пројеката и с тим у вези на пронашли начин да пруже адекватну подршку. Општина Бач је ове године завршила пројекат реконструкције водоводне мреже у насељу Бач у дужини од око 4 км, уз постављање пратећих прикључака и хидраната а како је рекао председник општине Драган Сташевић, 48 година се становништво снабдевало водом из ових азбестних цеви а сада су оне замењене полиетиленским цевима што је значајно утицало на квалитет воде.

ВОДОВОДНА МРЕЖА