ПРЕДСЕДНИЦИ ОПШТИНА БАЧ И БАЧБОРШОД ПОСЕТИЛИ ТВРЂАВУ У БАЧУ

Председници општина Бач и Бачборшод, Драган Сташевић и Ласло Чомор, посетили су прошле недеље Тврђаву у Бачу, како би обишли радове на постављању видео надзора на овом споменику културе. Разлог посете био је и састанак пројектног тима пројекта FRESCO у оквиру којег се и поставља видео надзор на Тврђави.
Постављање видео надзора је веома битно за заштиту и очување поноса наше општине. Поред постављања камера, ускоро ћемо поставити и бесплатну WI-FI  зону као и обезбедити да се поглед са камера може видети и на било ком рачунару било где у свету. Надамо се да ћемо на тај начин додатно моћи да привучемо туристе и заинтересујемо их да посете нашу општину“, изјавио је Сташевић приликом обиласка радова.
Са друге стране радови на капели Латиновић се полако приводе крају, док је припрема изложбеног материјала у току. „Капела Латиновић представља понос наше вароши. Иако смо дуго чекали на средства, веома смо срећни што смо добили прилику да је реновирамо, и што за партнере имамо општину са којом смо остварили овакву сарадњу“, изјавио је Чомор приликом интервјуа за Радио Бачку. „Свака посета Бачу била је веома пријатна, тако да сада имамо осећај да долазимо у посету пријатељима а не пословним партнерима“, закључио је Чомор.
Састанак се завршио договором око организације вашара традиционалних заната у Бачу и Бачборшоду, где је договорено да представници обе општине присуствују овим догађајима, заједно са Културно-уметничким друштвима која ће пререзентовати културу и традицију Бача, односно Бачборшода грађанима ових општина.
 

ПРЕДСЕДНИЦИ ОПШТИНА БАЧ И БАЧБОРШОД ПОСЕТИЛИ ТВРЂАВУ У БАЧУ