РАДНА ПОСЕТА БЕОГРАДУ

Председник Општине Бач Драган Сташевић у понедељак 16.11.2015.године приликом радне посете у Београду сусрео се у Министарству правде са помоћником министра г-дином Чедомиром Бацковићем. Састанак је одржан на тему олакшица за грађане општине Бач и решавање актуелних проблема и могућности увођења "судског" дана од стране Општинског суда Б.Паланка.

Након разговора о тренутним активностима које општина Бач спроводи у вези олакшица за грађане од помоћника министра добијени су предлози за даље активности.

Делегација општине Бач, на челу са председником општине Драганом Сташевићем  истог дана била је и у радној посети Министарству пољопривреде и заштите животне средине.

Састанак је уприличен са помоћником министра г-дином Слободаном Ердаљан.

У оквиру тема које су биле предмет састанка, расправљало се о унапређењу  заштите животне средине и ефикаснијем управљању комуналним отпадом на територији Општине Бач.

Саговорници су се сагласили да је реализација пројекта из области заштите животне средине значајан фактор за унапређење овог сектора.

Сходно томе, Општина се обавезала да сагледа све проблеме и реалне могућности улагања и спровођења мера које би допринеле смањењу загађења животне средине и уједно уређењу ове области.

Постигнут је договор о будућем деловању и акцијама које је потребно спровести.