СПРОВЕДЕНА КАМПАЊА "ТИ ПИЈЕШ ОНИ ГИНУ"

Члан Савета за безбедност саобраћаја општине Бач и припадници саобраћајне полиције спровели су кампању „Ти пијеш, они гину“ у петак на суботу вече, у периоду од 22:00-01:00 часова. Циљ кампање је био да подсети возаче моторних возила да због повећане употребе алкохола, последице могу бити погубне за све учеснике у саобраћају, али и на санкције које су предвиђене Законом о безбедности саобраћаја.


Општина Бач шаље апел возачима, да не конзумирају алкохол када возе, да не иду возилом или, ако иду, да обезбеде некога ко није под утицајем алкохола да их вози. Алкохол је најчешћи узрок саобраћајних незгода са погинулим лицима. Алкохол утиче у саобраћају на време реакције возача, које је дупло веће под утицајем алкохола.


Појачана контрола алкохолисаности возача реализована је у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја. Возачи који нису били под дејством алкохола, добили су флајере.


Општина Бач ће и у наредном периоду спроводити овакве акције како би се смањио број саобраћајних незгода од стране лица под утицајем алкохола, рекао је председник општине Бач Драган Сташевић.