ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

Свечаном академијом у великој сали Дома културе, обележен је дан ослобођења Бача и дан општине Бач 22.октобар.
Присутне на свечаној академији у сали Дома културе поздравио је председник Скупштине општине Бач, Борислав Антонић, који је том приликом рекао да је Општина Бач мултикултурална и вишејезичка средина у којој влада толеранција, разумевање и слога, баш као и пре 71. годину, када су наши преци сложно деловали да би данас живели слободни.

Захваљујући се и братској Русији која је помогла нашим ослободиоцима, он је подсетио на обавезу неговања сећања на све жртве које су пале и на све борце за слободу јер, какао је рекао, дугујемо им вечну захвалност. Подсећајући на све оно што је локална самоуправа урадила у протеклом периоду да би грађани општине Бач живели боље, председник скупштине опоштине Бач, Борислав Антонић је истакао одговорност локалне самоуправе да грађанима ове општине створи још боље услове за живот и рад и да на најбољи начин одговори савременим изазовима.
"Свако од нас је дужан да у интересу свих грађана да свој допринос даљем развоју и подизању квалитета живота у општини Бач", рекао је Антонић.
Присутнима у сали се путем писма обратио и председник општине Бач, Драган Сташевић, који је у писму између осталог рекао:
„Овога дана славимо нашу вишевековну историју, нашу мултиетничност, културу и традицију, а посебно наше антифашистичке тековине. За ове вредности морамо да се боримо стално, сваки дан изнова. Драги суграђани, желим посебно да се обратим Вама, јер ово је заједнички празник, и ово је датум који обавезује. И то обавезује пре свих мене и моје сараднике, јер знам да очекујете, и то са правом, бољи живот, посао, сигурност, могућност да школујете децу...
То су и моји циљеви и то је и моја визија. Зато ћу и даље да тражим од свих сарадника да буду тачни, одговорни и да уложе целога себе у посао који раде.    
Драги суграђани, Бач се градио вековима и сви ми данас смо његово дело, његови дужници и његови градитељи. Позивам вас да удружимо личне снаге у снагу наше општине. Идентитет Бача градиле су многе генерације, а наша је обавеза да га градимо и ми„ наводи се, између осталог, у писму којим се присутнима у сали Дома културе обратио председник општине Бач, Драган Сташевић.

Поводом 22. Октобра на спомен обележје страдалим борцима на локалном гробљу венац је положио председник СО Бач Борислав Антонић са представницима СУБНОР-а Бача.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА