НА ПРОВАЛИ ОДРЖАНО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

Туристичка организаја Општине Бач је данас 19.01.2020. на Богојављење реализовала пету по реду манифестацију „ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ“ на језеру „Провала“ у Вајској са почетком у 12:00 часова.

Ова сада веч традиционалона манифестација сваке године окупља велики број верника и учесника који се овим чином надмећу и показују свој витешки подвиг, а нас остале подсећају на поруке празника: саборност, јединство у вери и ширење мира и љубави које је Исус слао и отпочео мисију успостављања хришћанства, вере која нас уједињује.

Од укупно 15 учесника на данашњој манифесатцији, симболичну раздаљину од 33 метра први је препливао Драган Наумов из Бођана, али непосредно пред почетак такмичења сви учесници су се договорили да крст предају најмлађим учесницима браћи Алекси и Сергеју Сичу који су наши данашњи духовни победници.

Захвалнице и пригодне поклоне нашим пливачима је уручио председник Општине Бач, господин Борислав Антонић који се том приликом захвалио свим учесницима који показују храброст и сећају нас на традицију и верске обичаје.

За Часни богојављенски крст 2020. на језеру „Провала“ у Вајској, данас су пливали: Бранислав Павловић, Недељко Павловић и Жарко Беатовић из Бачког Новог Села, Звездан Сич, Срђан Ковачевић и Радован Ћулибрк из Бача, Драган Наумов из Бођана, Срђан Бабић и Милован Грубљешић из Плавне, Лука Копања из Младенова, Јован Иванчић и Дарио Мудринић из Бачке Паланке и једина дама Драгица Баруџија из Новог Сада, као и наши учесници који су се само сквасили у води Алекса и Сергеј Сич.

Туристичка организацијиа Општине Бач се захваљује свима који су помогли у реализацији ове манифестације.

ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ
ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ
ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ
ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ
ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ
ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ
ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ
ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ