ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИНОВАТИВНОГ РЕШЕЊА СА ХАКАТОН ТАКМИЧЕЊА

Општина Бач је дана 22/02/23 представницима шире јавности одржала презентацију Иновативног решења са Хакатон такмичења – који се тиче унапређења циркуларног културног туризма.
Модел иновативног решења у области културног туризма, под називом (BBT) – “Bac by Touch” је развила екипа младих сарадника из Бача и са њом, према гласовима публике, победила на такмичењу у Бриселу крајем прошле године.
Такмичење је одржано у оквиру пројекта “BeCulTOUR: више од културног туризма” у којем, између осталих учесника из Европе и Србије, учествује и Општина Бач.
У пројекту BeCulTOUR, Стална конференција градова и општина је национални партнер, а од општина из Србије укључене су само Општине Бач, Ириг и Сремски Карловци, а сам пројекат односи се на  унапређење и иновативни развој у сферама културног, историјског и природног наслеђа и туризма у шест европских области.
Током 2022.г., у оквиру Јавног позива за избор најбољих иновативних решења за циркуларни и културни туризам, прикупљали су се предлози са целог пројектног подручја (и Европа и Србија), да би на крају изборног поступка, из Србије била одабрана  три иновативна пројектна решења и то:
• Bac by Touch, решење предложено од стране тима из Општине Бач
• Frušking 8x4x4, предлог тима из Ср.Карловаца и
• Cultural overload – Irig road, предлог тима из Ирига.

Сви тимови који прошли изборни поступак, учествовали су још и у четворомеcечном Програму акцелерације, у оквиру којег су додатно, у сарадњи са европским експертима, развијали свој идејни предлог.
На догађају који је уприличен у Културном центру Свилара у Новом Саду, презентована су сва изабрана решења, између којих је и  предлог тима сарадника из Општине Бач.
 

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИНОВАТИВНОГ РЕШЕЊА СА ХАКАТОН ТАКМИЧЕЊА
ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИНОВАТИВНОГ РЕШЕЊА СА ХАКАТОН ТАКМИЧЕЊА
ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИНОВАТИВНОГ РЕШЕЊА СА ХАКАТОН ТАКМИЧЕЊА