СВЕЧАНО ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О ИСПОРУЦИ ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА

Свечана додела уговора о испоруци грађевинског материјала у Бачу, избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске уприличена је данас 20.07.2021. године са почетком у 12:30 часова у Малој сали зграде Народне библиотеке "Вук Караџић" у Бачу.

Пројекат доделе пакета грађевинском материјала се спровео у оквиру потпројекта 9, Регионалног стамбеног програма (РСП) у Србији, а на самом почетку присутнима се обратио помоћник председника општине Бач Никола Вулетић и истако значај добре и континуиране сарадње коју Општина Бач остварује са Комесеријатом за избеглице и миграције.

"Општина Бач дуги низ година успешно сарађује са Комесеријатом за избеглице и миграције, те смо захваљујући доброј координацији и успешној импементацији различитих пројеката на одличном путу да све наше суграђане који су имали или и даље имају статус избеглог и расељеног лица, трајно збринемо и заједничким снагама им помогнемо у решавању њихових стамбених питања. Драги корсиници желим да вам овај дан у сећању остане забележен као тренутак када ћете отпочети да реализујете своје снове и захваљујући пакетима грађевинског материјала који ће вам у предстојећем периоду бити испоручени, градите бољу будућност како за вас тако и за чланове ваших породица, али и генерације које ће вас наследити", поручио је Вулетић.

Данашњој церемонији су осим домаћина присуствовали и: Бригит Кухар програм менаџер Делегације Европске уније у Србији, Рихард Коли, шеф Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији, Јован Лазаров, шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору и Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције.

У име свих 15 корисника којима су Уговори уручени данас присутнима се обратио кориник Недељко Вујић и захвалио на помоћи која им је пружена од стране свих институција задужених за решавање стамбених питања избеглица, на челу са Општином Бач.