БАЧАНИ У СУБОТИЦИ ОБОРИЛИ СВЕ РЕКОРДЕ

Свим заљубљеницима у спортску дисциплину дизање тегова која у Бачу има изузетно успешну и дугогодишњу традицију, још од времена када су државне, светске и олимпијске рекорде обарали чувени Ерих Шпајзер и Матија Бујак, више није ни непознаница нити изненађење када се њихови суграђани предвођени тренером Зораном Пантелићем са неког такмичења врате овенчани најсјајнијим медаљама.
 
Тако је било и овог пута на такмичењима одржаним овог викенда у Суботици. Златни момци Клуба дизача тегова „Херкулес“ из Бача, Стеван Владисављев, Филип Бертран и њихови саборци из Клуба су уз вођство националног тренера Зорана Пантелића у Суботици оборили све државне рекорде у дизању тегова у својим тежинским категоријама.
 
Стеван Владисављев је у категорији до 67 килограма освојио прво место и оборио државни рекорд за млађе сениоре, тако што је у дисциплини трзај подигао 115 килограма, а избацио 141. Филип Бертран је у категорији до 96 килограма оборио државни рекорд за јуниоре, млађе сениоре и сениоре, јер је у дисциплини трзај подигао 137 килограма, а избацио 162 и тиме освојио прво место. Марио Николић је у категорији до 61 килограма оборио држани рекорд за младе до 15 година, освојивши друго место, док је Кристијан Бертран у категорији +109 килограма освојио прво место. Бранислав Ђурковић је је у категорији до 109 килограма освојио друго место, док је Јован Крњајац у тежинској категорији до 61 килограм освојио прво место. У екипној конкуренцији Клуб дизача тегова „Херкулес“ из Бача такође је освојио прво место, док је на другом био домаћин „Спартак“ из Суботице, а трећи „Раднички“ из Сомбора.
 
Момцима из Бача ово је још један доказ квалитета, а Стевану Владисављеву и тренеру Пантелићу одлична припрема и финални испит пред Европско првенство за такмичаре и такмичарке до 20 и 23 године, које се у периоду од 24.09. до 03.10. одржава у Финској, на којима они уз Радмилу Загорац бране боје Републике Србије.
 
Фото: Рита Шпајзер