ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ БАЧ УЧЕСНИК ПРОЈЕКТА У СТОЦУ

Делегација општине Бач, један је од овогодишњих учесника пројекта "Уједињени у различитости", а који се спроводи у оквиру Мреже "I care for Europe", чији је наша општина члан од 2013.године.
 
Овогодишњи домаћин четвородневног догађаја је општина Столац у Босни и Херцеговини.
 
Данас 01.10.2021.у оквиру презентације традиционалних локалних културних догађаја, фестивала и сајмова свих локалних заједница укључених у овај пројекат, учесницима су се представили и чланови делегације из Бача који су говорили о нашим најистакнутијим знаменитостима и културним догађајима те манифестацијама.
 
Осим едукативних радионица посетиоци ће ове године посетити и присуствовати отварању сајма "Херцеговачки плодови Медитерана" , те обићи Столац, Равно и Требиње.
 
У делагацији општине Бач су представници локалне самоуправе, основних школа, цивилног сектора, Туристичке организације општине Бач, Народне библиотеке и чланови КУД-а "Младост" Бач.
 
Мрежа "I care for Europe" је основана са циљем повезивања малих градова и општина који на својој територији имају богато културно историјско наслеђе које је на прелиминарној као и званичнoj Унеско листи светске баштине, али и који деле судбину и проблеме "малог града". Осим Бача из Републике Србије, учесници су и: Раковица, Столац, Чапљина, Град Раб, Аквилеја, Тарћенто, Реканати и Пиран.
 
Општина Бач је 2018.године била домаћин овог догађаја.