ДЕЦА ИЗ ОПШТИНЕ БАЧ БОРАВЕ У КАМПУ ЦРВЕНОГ КРСТА

Црвени крст општине Бач и ове године је омогућио основцима са подручја општине Бач одлазак на одмор у одмаралиште Црвеног крста Бачка Паланка „Багремара“ у периоду од 11. до 16. јула.

Током боравка у кампу, за децу ће бити организован низ креативних и едукативних радионица. Између осталог теме радионица ће бити заштита од трговине људима, здравствено превентивне активности, предности образовања у циљу оснаживања деце и друго. Основци ће имати прилику да науче и основе пружања прве помоћи, а акценат ће бити и на социјализацији и развоју солидарности. Вечерњи сати су резервисани за весела и маштовита дружења. Ове године у кампу у Багреми ће боравити 14 основаца ОШ "Јан Колар" из Селенче и 18 основаца ОШ"Вук Караџић" из Бача.

Као и претходних година Влада АП Војводине финансира Програм одмора и опоравка деце током лета у одмаралиштима Црвеног крста Војводине. Издвојено је девет милиона динара за програм Црвеног крста Војводине којим је предвиђен седмодневни одмор и опоравак око 500 деце из АП Војводине којима ће се придружити и један број деце са Косова и Метохије.

Превоз основаца који ће наредних дана боравити у Бачкој Паланци обезбедила је локална самоуправа Бач.