ОПШТИНСКИ ВАТРОГАСНИ САВЕЗ БАЧ НА СУСРЕТУ ДВД ВАТРОГАСАЦА У НОВОМ САДУ

Поводом примопредаје опреме, коју је Министарство унутрашњих послова донирало Добровољним ватрогасним друштвима Србије, на Тргу слободе у Новом Саду, одржана је презентација историјата развоја Добровољних ватрогасних друштава, приказ вежби и представљена је набављена опрема.
 
Чланови општинског ватрогасног савеза Бач су такође присуствовали овој смотри која се организује по први пут, а окупила је око 200 ватрогасних друштава из целе Србије.
 
Чланови општинског ватрогасног савеза Бач су нагласили како су овакви догађаји од кључне важности за популаризацију добровољног ватрогаства у Србији, те да управо таква начела треба преносити и на све будуће генерације.
 
Управо зато су се на манифестацији у Новом Саду осим сениора представила и деца општинског ватрогасног савеза Бач који су приказали рад на такозваним брентачама, док су сениори презентовали рад на моторној ватрогасној пумпи.
 
Око 100 чланова општинског ватрогансог савеза Бач, међу којим су и чланови: ДВД Бач, ДВД Бачко Ново Село, ДВД Бођани и ДВД Селенча су учествовали на овој паради ватрогасне опреме и возила која је током викенда одржана на Тргу у Новом Саду.
 
Историјат развоја добровољног ватрогаства у Србији од 1852. до 2021. године, представљен је поставком ватрогасних возила, поређаних по старости, од најстаријег из 1857. године, па до оног из 2015. године, уз пратећу посаду у оделима из тих периода. Такође представљена су возила која се користе у оперативном саставу ДВД, а нека од тих возила су донација МУП-а. МУП је иначе донирао и 44 расходована возила Добровољним ватрогасним друштвима у Србији, док је Град Нови Сад обезбедио 57 комплета униформи за добровољне ватрогасце, а општина Бач је финансирала поправку и санацију једног камиона из возног парка ДВД Бач.
 
Овом приликом такође честитамо деци из ДВД Бач и Селенча освојено четврто место на Државном ватрогасном такмичењу одржаном 25.09.2021. године у Новом Саду.