РАДНИ САСТАНАК СА ПР ПРЕДСТАВНИЦИМА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

Представници више од 20 локалних самоуправа у Србији, задужених за односе с јавношћу, учествовали су на првом ПР брифингу одржаном 15. априла, у оквиру програма „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“, на којем је било речи о томе како унапредити информисање јавности о резултатима овог програма и уопште о реформи јавне управе у Србији.

Програм је управо окончао једногодишњи процес подршке реализован у 50 одабраних локалних самоуправа („пакети подршке“) у области управљања људским ресурсима и допринео даљем развоју ове области.

Управо то је и био повод за одржавање састанка са ПР представницима који су, том приликом, детаљније информисани о резултатима. Александар Јовановић, менаџер програма, нагласио је да је за годину дана у 50 локалних самоуправа значајно порастао индекс учинка за управљање људским ресурсима. Просечан резултат који је остварен у 50 градова и општина је око 74%, тако да је остварени напредак око 20% у односу на период пре почетка друге фазе програма.

На састанку су учествовали и представници прес службе Министарства државне управе и локалне самоуправе, који су позвали ПР представнике са локала да се активније укључе у промовисање реформе јавне управе увек обраћајући пажњу на то шта је у овом процесу корисно и важно за грађане.

Предложено је да састанци са ПР представницима са локала буду саставни део активности овог програма.

Програм „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“ заједнички финансирају Европска унија и Савет Европе, а спроводи Савет Европе у сарадњи са програмским партнерима Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина.

Општина Бач била је једна од 50 локалних самоуправа у којима се овај пројекат спроводио, а на првом ПР брифингу је у име Општине учествовала Тања Митић.

 

 

РАДНИ САСТАНАК СА ПР ПРЕДСТАВНИЦИМА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА