УГОВОРИ ЗА ЈОШ ОСАМ КУЋА У ОПШТИНИ БАЧ

На основу Уредбе Владе Републике Србије Министарство за бригу о селу спроводи Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2023. годину.
Тим поводом је данас 16.06.2023. године у Палати Србија организовано свечано потписивање уговора између представника јединица локалне самоуправе на чијој територији су куће купљене, добитници средстава и представници Министарства за бригу о селу.
У првом циклусу овог програма укупно осам лица је потисало Уговоре за куповину сеоске куће са окућницом у насељеним местима општине Бач, те су тиме решили своје стамбено питање.
Потписивању уговора испред Општине Бач је присуствовала заменица председника Марина Балабан која је овом приликом истакла значај даље континуиране подршке нашим младим брачним паровима, али и свима који остварују право за куповину некретнина у руралним срединама.
Ресорно министарство је посебно поносно на овај програм јер се њиме српска села спашавају од пропадања, а добитници средстава трајно решавају једно од најважнијих егзистенцијалних питања.
УГОВОРИ ЗА ЈОШ ОСАМ КУЋА У ОПШТИНИ БАЧ