ЖЕНЕ У ИНФОРМАЦИОНИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА

Центар за проактивно пословање Бизниснова, позива заинтересоване да се 9.12.2020. године са почетком у 11 часова прикључе на онлајн конференцију поводом почетка пројекта “Жене у Информационим технологијама”, а коју можете пратити путем линка: 

https://www.youtube.com/channel/UCVz0nc0LXQo5Pwwq0bxE0_g?guided_help_flo...

Пројекат „Жене у Информационим технологијама“ спроводи организација Бизниснова – центар за проактивно пословање из Новог Сада у партнерству са организацијом Српско – Словачког пријатељства из Селенче (Општина Бач). Иницијатива је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“ који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), а финансира Влада  Шведске.
Овај пројекат, укупне вредности 18.155 УСД, трајаће 9 месеци, између октобра 2020 и јула 2021.
Циљ пројекта је повећање могућности запошљавања и самозапошљавања жена и девојака у општини Бач кроз повећање њиховог самопоуздања, мотивације и компетенција за улазак у ИТ индустрији.
Кориснице пројекта биће 120 жена и девојака из општине Бач и то:
• незапослене жене (без обзира на формално образовање) које желе да се информишу и стекну основна знања из домена ИТ,
• средњошколке и студенткиње које желе да се информишу о могућностима које пружа ИТ индустрија и стекну основна знања из домена ИТ,
• жене активне у ИТ сектору које желе да унапреде своја знања и умреже се се успешним појединцима (пре свега женама) из сектора ИТ,
• жене које већ имају постојећи приватан бизнис или планирају да га отпочну, а желе да стекну основна знања из ИТ-а која ће им директно или индиректно требати у пословању.
У оквиру поменутог пројекта реализоваће се стручна конференција “Жене у Информационим технологијама”, као и  обуке на теме  покретања сопственог посла у ИТ индустрији, запошљавања у ИТ индустрији, креирања садржаја као и онлајн запошљавања.
Једна од активности пројекта биће и реализација четворомесечне радионице ХТМЛ ЦСС курс на којем ће заинтересоване жене стећи основна знања за послове програмирања.
За додатне информације можете се обратити координаторки пројекта, госпођи Марији Прокопић на следећи број телефона:  060 330 25 09

WOMEN IN IT