ЗАВРШЕН СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У БАЧУ И ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ СПОРТИСТИМА У 2021. ГОДИНИ

Синоћним утакмицама у Бачу је завршен Светосавски турнир у малом фудбалу. Прво место је освојила екипа „Миг Електроник“ Бачка Паланка, друго место је освојила екипа „Савић ЛС“ Дероње док је треће место припало екипи „Шала забава“ Ратково. За најбољег играча турнира је проглашен Бојан Глувић, најбољи стрелац је Јован Ћулибрк а најбољи голман Милош Дражић. Награда за фер плеј на овогодишњем турниру припала је екипи СТР „Весна“ из Бача. 
 
Осим финалних утакмица које су на програму биле 24.01.2022. године у Спортској хали у Бачу су додељена и признања најуспешнијим спортистима општине Бач за 2021. годину.  
Најперспективнија пионирка општине Бач   је Милица Ковачевић.  Тренира стони тенис већ четири године. Првакиња је општине Бач у својој категорији, а 2021. године је на окружном школском такмичењу освојила треће место. Власница је великог броја медаља са стонотениских турнира широм Србије. Вредно тренира и упија знање, које јој се преноси. 
 
Најбољи пионир општине Бач у 2021. години је Давид Чапанда.   Један је од најуспешнијих чланова стонотениског клуба Селенча. Члан националне репрезентације у категорији У11, победник државног финала манифестације Спорстке игре младих у категорији до 12 година и представник Србије на међународној завршници ове манифестације. Остварио је у 2021. неке од својих највећих успеха  освојивши злата на великим турнирима као што су: Трофеј Београда и Новогодишњи турнир. Давид се тренутно налази на 1. месту државне ранг листе у категорији млађих кадета, стонотенисера до 12 година. 
 
Најбоља пионирка општине Бач у 2021. години  је Рајак Јована.   Она је одличан ученик основне школе „Вук Караџић“  у Бачу, освајачица 1. места на Првенству Војводине, 2. места на Првенству Србије и као круна прошлогодишњих успеха 3. место на Светском купу за пионире у извођењу ката. Вредно ради и тренира у КК „Славија“ Бач. 
 
Најбоља женска екипа општине Бач у 2021. години  је КАТА ТИМ КК „Славија“ Бач у саставу:  Рајак Јована, Наумов Милица, Ђурчјански Зина.   Оне су званични Прваци Војводине, Прваци Србије и освајачи златне медаље на Светском купу за пионире.  
Титулу најбољи кадет општине Бач у 2021. години  понео је Марко Ковачевић. Марко наступа за сениорску екипу ФК „Тврђава“ и као такав је показао да може да се носи са много старијим играчима од себе, а један је од најзаслужнијих играча за прво место на табели ФК „Тврђава“ из Бача. 
 
Најбоља кадеткиња општине Бач у 2021. години је Катарина Рајковић.   Кадеткиња која је и ове године показала свој раскошан таленат, а то није промакло селектору репрезентације У13 где је наступала на турниру са њима и освојила прво место и постигла гол у финалу. 
 
Награду за дугогодишњи несебичан рад на развоју спорта у општини Бач  добио је Јан Мандач. Члан и неизоставни део прве поставе стонотениског клуба скоро од првог оснивања па све до данас. Увек је био уз клуб у његовим најгорим, али и најбољим годинама и оставио је неизбрисив печат у историји клуба. 
Најбољи јуниор општине Бач у 2021. години  је Марко Золњан. Члан је одбојкашког клуба „Партизан“ од своје четрнаесте године. Велики потенцијал и талентован спортиста, што је и доказао изборивши се за место у првој екипи са непуних 17 година. Данас је Марко први коректор и сходно томе  на мети је више наших  суперлигашких екипа, а на прагу је и јуниорске репрезентације Србије.  
 
Најперспективнији тренер општине Бач у 2021. години је Александар Давидов. Играч тренер у ФК ,,Тврђава“ Бач. Иако му је ово први посао поставио је професионалан однос и циљеве које су довели до првог места сениорске екипе и показали да је после играчке у питању и успешна тренерска каријера.  
За успешног професора физичког васпитања у 2021. години проглашен је Слободан Вукојев. Сви први кораци у спорту крећу од школа, од наших наставника и професора физичког васпитања. Да би многи омладинци у спорту били то што јесу данас, свој велики допринос дају управо професори физичког васпитања.  
 
Најуспешнији спортски радник општине Бач у 2021. години је Зоран Пантелић.  Тренер КДТ „Херкулес“ Бач од 2007. године. До марта 2021. године био на позицији тренера јуниорске репрезентације Србије, а од 01.03.2021. изабран је и за националног тренера/селектора репрезентације за све узрасте. Као селектор репрезентације освојио је две златне и две бронзане медаље на Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре у Финској.  
 
Признање за дугогодишњу сарадњу и афирмацију спорта у општини Бач отишло је у Дом здравља.  Сви знамо колико значајну улогу има здравље спортиста за постизање врхунских резултата. Све ове године за нама, у којима смо постизали небројене спортске успехе, не би били могући без подршке коју смо добијали од Дома здравља Бач.   
 
Најбољи тренер општине Бач у 2021. години је Борчић Хелга.  Велики део свог спортског рада посветила је спорту и раду са децом, прошле године са својим ученицама остварила један од највећих успеха Карате клуба „Славија“ . Једина жена тренер у нашој општини, једна од тренера пионирске репрезентације ШКСС. 
 
Највећи донатор спорта у општини Бач у 2021. години је Златко Кеслер. Довољно је само почети набрајати шта је све освојио и колико је успеха освојио у својој каријери, никада није заборавио одакле потиче и колико воли спорт.  
 
Награда за животно дело у спорту отишла је у руке Ранка Ступара. Свој спортски живот је почео пре 60 година, као дизач тегова, па као фудбалер, каратиста, тренер у више спортова, оснивач многих спортских клубова у нашој општини, тренутно Председник Карате федерације Војводине. 
 
Најбољи спортски клуб општине Бач за 2021. годину  је КДТ „ХЕРКУЛЕС“ Бач. Прво место на екипном првенству Србије за младе до 15 година. Друго место на екипном првенству Србије за јуниоре.  Друго место на екипном првенству Србије за сениоре. Прво место на међународном турниру у Мађарској (Будимпешта). Прво место на међународном турниру у Сомбору. 
 
Најбољи сениор општине Бач у 2021. години је без конкуренције Стеван Владисављев. Рекордер и репрезентативац Србије, освајач бронзане медаље на Европском првенству за млађе сениоре у Финској. Од стране савеза Србије за дизање тегова проглашен је за најуспешнијег такмичара у 2021 години.  
 
Награде је најуспешнијима доделио председник Скупштине општине Бач Драган Амиџић и помоћник председника општине Бач, Никола Вулетић.