ЗАКЉУЧАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ ОД 20.04.2020.ГОДИНЕ

На основу одлуке Владе Републике Србије о ублажавању појединих рестриктивних мера и  члана 17. и 18. Пословника о раду Штаба за ванредне ситуације, командант Штаба на седници одржаној 20.04.2020. године доноси ЗАКЉУЧКЕ

ЗАКЉУЧАК бр. 1 Грађани старији од 65 година моћи ће, почев од сутра, да уторком, петком и недељом излазе у шетњу у трајању од пола сата. Они ће својих пола сата за шетњу моћи да искористе у периоду од 18 часова до један сат иза поноћи, највише 600 метара од места становања.

ЗАКЉУЧАК бр. 2 Од уторка, 21. априла, дозвољен је рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, као и послодавцима из области трговине на мало – књижарама, трговцима бициклима,техничком робом, грађевинским материјалом.

ЗАКЉУЧАК бр. 3 Пијаце (на отвореном и затвореном простору) од сутра су поново отворене, уз обавезну примену свих мера заштите.

Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства (маске, рукавице и дезинфекциона средства) и рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце.

Послодавци су дужни да израде посебан план мера рада током ванредног стања, док су запослени у обавези да то поштују.

Такође, рад и даље није дозвољен у делатностима које подразумевају близак физички контакт, тако да фризерски салони, салони за негу лепоте, теретане и фитнес центри и даље остају затворени.

Битно је нагласити још једном да се рад у објектима и делатностима којима је то од сутра дозвољено може обављати искључиво уз поштовање свих мера заштите и коришћење средстава за дезинфекцију и заштитних средстава – маски и рукавица.

Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразну болест.

Командант Штаба
Борислав Антонић с.р.

 

ЗАКЉУЧАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ ОД 20.04.2020.ГОДИНЕ
ЗАКЉУЧАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ ОД 20.04.2020.ГОДИНЕ