ОБАВЕШТЕЊЕ О ЕЛЕКТРОНСКОЈ ПРИЈАВИ ДЕЦЕ ЗА УПИС У ПРЕДШКОЛСКУ УСТАНОВУ ,,КОЛИБРИ‟

Грађани општине Бач ће моћи у периоду од 04.05.2020. подносити захтев за упис деце у ПУ ,,Колибри‟ електронским путем. С обзиром да  ПУ ,,Колибри‟ нема званичан конкурс за упис деце ова услуга ће бити доступна током целе године на Порталу еУправе.

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе, што значи да родитељи више неће морати да одлазе на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу, већ ће пријаву моћи да обаве електронским путем на Порталу еУправа (https://euprava.gov.rs/)
Од ове године услуга ће бити омогућена у 140 градова и општина као лакши, бржи и потпуно бесплатан начин пријаве детета у предшколску установу. Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају. Једини документ у папирној форми који ће морати да се достави јесте потврда од педијатра а рокови када ће се ове потврде достављати биће објављени на сајту  ПУ,,Колибри‟ након окончања вандредног стања, као и датуми за потписивање уговора. По завршетку вандредног стања за родитеље који нису у могућности да упишу дете електронским путем моћи ће то да обаве у просторијама наше установе.

Детаљнија упутсва за коришћење ове апликације можете прочитати на порталу еВртић (https://euprava.gov.rs/)
У овом тренутку је  у току имплементација ове услуге у свим градовима и општинама у Србији. Све детаљније информације у вези коришћења ове могућности биће објављене на сајту ПУ,,Колибри‟ као и на сајту општине Бач непосредно пре пуштања у рад овог сервиса.

Предшколска установа "Колибри" Бач
Адреса: Школкса 3, Бач
Телефон: 021/6071770
Електронска адреса: kolibri.bac@gmail.com
Контак особе за рад са странкама - родитељима: васпитачи Ивана Филиповић и Мина Дајић
Електронска адреса за помоћ и подршку при упису: podrska.upis.kolibri@gmail.com

 

 ОБАВЕШТЕЊЕ О ЕЛЕКТРОНСКОЈ ПРИЈАВИ ДЕЦЕ ЗА УПИС У ПРЕДШКОЛСКУ УСТАНОВУ ,,КОЛИБРИ‟