ОБИЛАЗАК ПОЉОПРИВРЕДНОГ ГАЗДИНСТВА РАДОВАНА ВУКОВИЋА

Нешто више од 100 хектара земљишта у сопственом власништву као и део површина у закупу у овом тренутку обрађује пољопривредно газдинство Радована Вуковића из Бођана. Поред ратарске производње ово газдинство се бави и припремом семенске робе и запошљава око 15 радника. То је истакнуто током протеклог викенда приликом посете председника општине Бач, Драгана Сташевића и његових сарадника овом пољопривредном газдинству у Бођанима.
Радован Вуковић који је становник општине Бач од 1995. године никада до сада није тражио било какву врсту помоћи и субвенција за пољопривредну производњу него је, како каже, све стекао сопственим  радом. Према његовим речима битан је домаћински однос према послу. „Код мене неки људи раде већ 12-13 година, што је својеврстан доказ о нашем односу према радницима који овде раде“. По мени, они овде раде и за себе, и док постојим ја имаће и због тога се морамо понашати домаћински, истиче Вуковић.  Како је рекао обрађује се онолико колико има, труде се за сваки квадратни метар и у свему се прави математика. Такође, веома је битно да рад буде награђен и да људи буду мотивисани да раде.
Како је истакао председник општине Бач Драган Сташевић организација свих потребних активности у овом газдинству је на једном високом нивоу и видимо да се овде придржава савремених принципа и метода у пољопривреди. Сезонски буде ангажовано више од 15 људи који овде солидно зарађују и сматрам да у наредном периоду оваквим газдинствима треба пружити подршку како са нивоа локалне самоуправе, тако и са нивоа Покрајине и Републике. Не треба правити разлику да ли се они баве ратарском, сточарском или неком другом пољопривредном производњом у којој имају успеха.

ОБИЛАЗАК ПОЉОПРИВРЕДНОГ ГАЗДИНСТВА РАДОВАНА ВУКОВИЋА
ОБИЛАЗАК ПОЉОПРИВРЕДНОГ ГАЗДИНСТВА РАДОВАНА ВУКОВИЋА
ОБИЛАЗАК ПОЉОПРИВРЕДНОГ ГАЗДИНСТВА РАДОВАНА ВУКОВИЋА