ОПШТИНА БАЧ ВОДИ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ НА ИНОСТРАНИ САЈАМ

У марту месецу, општина Бач, на челу са председником Драганом Сташевићем, организује посету једном од највећих пољопривредних сајмова у Европи - Међународном сајму пољопривреде “Agrotech” Киелце у Пољској .

Сајам се одржава од 17. До 19. марта. И овим путем преко 30 пољопривредника ( из сектора ратарства, сточарства, воћарства и пчеларства) са територије општине Бач имаће могућност да се упознају и информишу о свим новитетима у области којој припадају. Уједно ће извршити увид у примену нових технологија и начина коришћења савремених машина као и алата и опреме у производњи органског ђубрива, сточне хране и додатака храни, као и опреме за унапређење инфраструктуре у пољопривредним газдинствима.

Са циљем да подржи и оснажи развој пољопривреде на локалном нивоу председник општине Бач Драган Сташевић сматра да ће овај гест пољопривредницима бити од велике користи и значајан за даљи и још успешнији рад, посебно јер је пољопривреда наша основна привредна делатност.

Сташевић истиче да су искуства и знање развијених земаља од великог значаја за развој пољопривреде нашег региона, те да би њихова примена знатно олакшала и унапредила рад наших локалних произвођача.

Током посете Пољској, представници локалне самоуправе и пољопривредници из општине сагледаће модерну праксу пољске пољопривреде, заснивану на индивидуалним газдинствима и пољопривредним имањима.

ОПШТИНА БАЧ ВОДИ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ НА ИНОСТРАНИ САЈАМ
ОПШТИНА БАЧ ВОДИ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ НА ИНОСТРАНИ САЈАМ