ОПШТИНА БАЧ ПРИСУСТВОВАЛА 49. СЕДНИЦИ СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГРАДОВА И ОПШТИНА

Стратешки правци јачања локалне самоуправе у Републици Србији били су тема 49. седнице скупштине Сталне конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије, која је одржана 08.12.2021. године у Београду. 
На свечаном отварању скупштине присутнима се обратио председавајући Антонио Ратковић градоначелник Сомбора, а након њега су уследила поздравна обраћања највиших државних званичника. 
Први део агенде се односио на први круг гласања за органе СКГО, односно за чланове Председништва и Надзорног одбора и за председнике одбора. 
Након тога је уследила Панел дискусија на тему: "Стратешки правци јачања локалне самоуправе у Републици Србији" у којој су учествовали представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, Делегације Европске уније у Републици Србији као и домаћини. 
Осим званичног гласања у првом и другом кругу као и проглашења резултата, уприличено је и свечано потписивање споразума о сарадњи о спровођењу локалних пројеката у оквиру програма "Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији - Иницијатива за инклузију фаза 3" у којем је међу 10 градова и општина један од корисника подршке и општина Бач у чије име је свечаности присуствовала заменица председника општине Бач, Марина Балабан.