ОПШТИНА БАЧ СЕ ПРЕДСТАВИЛА У ЕМИСИЈИ "ШАРЕНИЦА" НА ПРВОМ ПРОГРАМУ РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ

Представници општине Бач су у суботу 02.11.2019. учествовали и презентовали потенцијале ове територије у емисији „ШАРЕНИЦА“, која је емитована на Првом програму Радио-телевизије Србије. 

Сарадници у туризму из ТОО Бач су говорили о свеукупној туристичкој понуди древног Бача, али и о манифестационом туризму.

Целокупну гастрономку традиционлну понуду су гледаоцима представили: Станка Арсенин, Вида Кондић, Славицa Јуришић, Малвина Золњан и Зоран Петровић, посебно презентујући: крајишка, војвођанска, шокачка, словачка и ромска јела и специјалитете.

Како је Бач мултинационално окружење исто је представљено кроз ревију народних ношњи, па су сви имали прилике да виде како изгледају богато ручно рађени традиционални костима народа који данас живе у Бачу и који у свечаним пригодама поносно носе народне ношње, а о чему је подробно говорила етнолог Милица Јовин из Културно-уметничког друштва „Младост“ из Бача.  

Причу о УНЕСКОВОЈ кандидатури Културног предела Бача и историјским споменицима који су од изузетног значаја за Републику Србију, широј јавности је представила архитекта конзерватор др Славица Вујовић испред Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин. 

Заокружен модел органске производње и развијен бизнис план од тренутка засаде биљака до момента њиховог пласмана на тржиште, а који уз помоћ вредног наставног кадра и добрих ђака реализује Средња пољопривредна школа у Бачу, представили су професорице Либушка Фачара и Кристина Носал.

Мултимедијални уметник, писац и композитор добитник овогодишњег Посебног јавног признања Општине Бач за изузетне доприносе у културно уметничком стваралаштву Владимр Босанчић је представио свој стваралачки опус.

У музичком делу програма, традицију која и данас живи на простору наше општине уз кореографију игара из Бачке представио је извођачки ансамбл Културно-уметничког друштва „Младост“ из Бача и на тај начин визуелно заокружио причу о Бачу. 

ОПШТИНА БАЧ СЕ ПРЕДСТАВИЛА У ЕМИСИЈИ "ШАРЕНИЦА" НА ПРВОМ ПРОГРАМУ РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ