ОПШТИНА БАЧ У ЕМИСИЈИ „ПРЕЛО У НАШЕМ СОКАКУ“ ПРИКАЗАЛА БОГАТСТВО РАЗЛИЧИТОСТИ

Представници локалне самоуправе, истакнути грађани, али и различита удружења и заслужни појединци представили су јуче у оквиру емисије „Прело у нашем сокаку“, која се емитује на Хепи телевизији, богатство различитости општине Бач. 

Председник општине Бач господин Борислав Антонић је заједно са својим сарадником председником Скупштине општине др Зораном Новаковићем нагласио важност подршке локалне самоправе пољопривредницима, незапосленим мајкама, али и истакао потребу отварања нових радних места. 
У оквиру емисије са Бачким и играма из Јања се представило и Културно уметничко друштво „Младост“ из Бача, док су чланови етно секције из Селенче у живом преносу презентовали облачење традиционалне словачке младе од којег се не одступа ни данас. 
Ученик основне школе „Алекса Шантић“, из Вајске, Огњен Ранђеловић промовисао је своје романе „Маца Кенди“ и „Усамљени виолиниста“ и побрао све симпатије многобројне публике, узевши у обзир чињеницу да има тек 12 година и две књиге прозе иза себе. 
Да стари занати у Бачу итекако живе и да се вековима преносе са колена на колено јуче је доказала Ана Алекси, чија породица се традиционално годинама уназад бави производњом метли и то од оних најмањих које служе као сувенири па све до оних стандардне величине. 
Јасна Влајић, професорица Пољопривредне школе је широком аудиторијуму презентовала свакодневне активности ђака средње школе у Бачу, који кроз практичну наставу демонстрирају све ратарске радове, али се баве и органском производњом, чиме мало која школа тог образовног профила, може да се похвали. 
Један од најстаријих спортова који је Бачу дао и двојицу међународних судија је дизање тегова. О Бачу се у спортском смислу никада не говори, а да се не спомене легендарни Ерих Шпајзер. Његовим утабаним стазама годинама успешно корачају чланови Клуба дизача тегова „Херкулес“ . Њихов тренутно најтрофејнији такмичар Стеван Владисављев вице шампион са Међународног такмичења у Ирану и најбољи сениор Србије до 20 година у својој категорији, причао је јуче о својој љубави према овом спорту и захвалио се тренеру Зорану Пантелићу. 
Истакнути грађанин Бача др Ервин Гебауер говорио је о једној од првих апотека у Војводини, а коју је основао његов деда. 
Прича о древном граду на некадашњој Мостонги не може ни да почне ни да се заврши без богатог културно историјског наслеђа о којем је говорила археолог Весна Главочевић најавивши отварање Музејске јединице у Фрањевачком самостану у мају месецу ове године. 
И док прича о Бачу вековима тече, један од најбољих амбасадора наше општине који је рођен у срцу Панонске равнице, Роберт Чобан председник компаније „Колор Прес Група“ сваки пут се радо одазове нашем позиву и медијски нас промовише, јер како и сам каже одрастање у мултинационалној средини каква је Бач, оставља трајни печат на формирање личности, схватања и ставова у каснијој животној доби. 
Представиници Туристичке организтације општине Бач су целокупну причу заокружили промоцијом туристичких потенцијала и позвали све да у периоду од 21.02. до 24.02.2019. посете штанд ТОО Бач, на предстојећем сајму туризма у Београду и упознају се са свим активностима и могућностима за одмор и релаксацију уз крилатицу „Доживи древни Бач“.

ОПШТИНА БАЧ У ЕМИСИЈИ „ПРЕЛО У НАШЕМ СОКАКУ“ ПРИКАЗАЛА БОГАТСТВО РАЗЛИЧИТОСТИ