ПОНОВО ПОЧЕО ДА РАДИ СЕРВИС ЗА ПРАЊЕ ВЕША

У складу са Уговором о суфинансирању мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2019. години, Општини Бач су одобрена средства за унапређење положаја и помоћ породицама са децом, помоћ старима и особама са инвалидитетом.

У том конктексту, приступило се реализацији мера предвиђених за суфинансирање овим Уговором. Прва активност коју је Општина спровела била је активирање Сервиса за прање и пеглање веша, тзв. вешернице у Бачу. Сервис ради на старој адреси, локација Занатског Центра у Бачу, Трг др Зорана Ђинђића 8, са радним временом од 07-15 часова сваког радног дана. Контакт телефон Сервиса је 064/8511953.

Према речима председника општине Бач, господина Борислава Антонића, отварање вешернице је само једна од активности која ће се овим путем реализовати.

У циљу подстицања мера популационе политике извршиће се доградња и проширење капацитета Предшколске установе „Колибри“ у насељу Вајска.

Антонић је такође истакао наду у наставак сарадње Општине Бач и Кабинета Министра задуженог за демографију и популациону политику у наредним годинама, како би се овај спектар мера још више проширио.