ПОТПИСАНА ТРИ НОВА УГОВОРА СА АПВ У ЦИЉУ РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДЕ

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, уручио је данас, 25 маја,  три  уговора о додели бесповратних средстава општини Бач за област пољопривреде и то за уређење атарских путева и отресишта, затим за уклањање дивљих депонија као и за уређење каналске мреже. Уговоре је у име општине Бач примио помоћник председника општине Иван Ловас.
Како је предвиђено уговором, планирано је да се изгради 1550 метара нових атарских путева за шта је Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду определио 6.200.000,00 динара док је остатак средстава од 12.586.187 динара, у који је укључен ПДВ, обезбеђен од стране општине Бач.
Уговором о додели бесповратних средстава за уклањање дивљих депонија предвиђено је да Покрајински секретаријат учествује са  578.571,43 динара а општина Бач 1.735.714 динара за примарну сепарацију или други третман отпада, утовар, истовар, транспорт и одлагање отпада са дивљих депонија које се налазе на пољопривредном земљишту у државној својини.  
За уређење каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта на територији општине Бач, у заједничком финансирању са секретаријатом,  током ове године биће уложено преко 17 милиона динара, од чега је учешће секретаријата 3.915.179,00 динара.
Председник Покрајинске владе, приликом доделе уговора подсетио је да је Покрајинска влада од 2016. године до данас у фокус ставила привредни и економски развој и једно од најважнијих питања, јесте развој пољопривреде.
Општини су ова средства изузетно значајна за унапређење аграра на локалу.
 
 
Извор слика: Тањуг

ПОТПИСАНА ТРИ НОВА УГОВОРА СА АПВ У ЦИЉУ РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДЕ