САСТАНАК ИНСПЕКЦИЈЕ РАДА И ПРОИЗВОЂАЧА СИРКОВИХ МЕТЛИ

У циљу разјашњавања права, обавеза и одговорности послодаваца у области радних односа и безбедности и здравља на раду, а у смислу превентивног деловања инспекције рада, Одељење инспекције рада у Новом Саду организовало је у понедељак 14. децембра састанак са послодавцима у делатности „производње метли и четки“.

Како је највећи број произвођача сиркових метли управо са територије општине Бач, састанак је одржан у малој сали Дома Културе у Бачу.

„Производња сиркових метли је веома добра и због пољопривреде која код нас има велико упориште и веома је значајна јер је све више пољопривредних произвођача који сеју сирак, сирак метлаш, за који имају обезбеђен пласман и  сигурно плаћање“, рекао је председник општине Бач, Драган Сташевић и истакао да је у циљу даљег развоја неопходно испоштовати све обавезе и одговорности у области радних односа.

Састанку је присуствовао председник општине Бач Драган Сташевић, начелник одељења инспекције рада у Новом Саду Љиљана Стојшић са инспекторима и преко 20 произвођача метли из општине Бач, Бачка Паланка и Бачки Петровац.

На састанку се разговарало о основним правима, обавезама и одговорностима послодаваца у области радних односа, области безбедности и здравља на раду као и новинама у прописима и обавезама запослених и послодаваца у области рада.

САСТАНАК ИНСПЕКЦИЈЕ РАДА И ПРОИЗВОЂАЧА СИРКОВИХ МЕТЛИ
САСТАНАК ИНСПЕКЦИЈЕ РАДА И ПРОИЗВОЂАЧА СИРКОВИХ МЕТЛИ