САСТАНАК ЛОКАЛНИХ АКЦИОНИХ ГРУПА У БАЧУ

Чланови Локалне акционе групе “РАВНИЦА БАЧКЕ” су 11.фебруара. 2021. године присуствовали састанку , односно панел дискусији на тему : "Преношење искустава на тему оснивања, умрежавања и функционисања локалних акционих група и међуопштинских организација", а коју је организовало удружење “Дунав 1245” из Сремских Карловаца.
Панел дискусија је једна од активности која се спровела током реализације пројекта “Култ(Р)урал – развој, заштита и промоција општине Бач” . Иницијатива је део ширег пројекта “Платформа за одговорно управљање јавним финансијама” које спроводи Програм Уједињених нација за развој  (UNDP), а финансира Влада Шведске.
Панелисти на дискусији су били представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – госпођа Љиљана Симић - самостални саветник у Сектору за рурални развој министарства, господин Слободан Живановић – руководилац групе за програмирање мера руралног развоја у министарству, господин Бојан Ковач – менаџер Локалне акционе групе “Срце Бачке” из Куле али и представник новоосноване мреже Лагова у Србији и госпођица Бранка Мандић – председник Управног одбора Локалне акционе групе “Равница Бачке”
Након представљања пројекта и активности које су реализоване , модератор панела господин Рајко Маринковић је започео дискусију са панелистима и на тај начин су присутни имали могућност да добију информације везане за конкурс који расписује Управа за аграрна плаћања којим ће се финансирати Стратегије руралног развоја ЛАГ-ова, информације везане за бодовање Стратегија које су у процесу добијања акредитације, информације везане за меру ЛЕАДЕР, информације о значају ЛАГ-ова и њихова улога у рурарлном развоју као и информације везане за меру ИПАРД 3.
Панел дискусија је била идеална прилика и да се присутни, који су у већини били чланови ЛАГ-ова, упознају о начину рада и деловања новоосноване мреже ЛАГ-ова, те на који начин је могуће приступити истој. 
Општине Бач, Бачка Паланка и Бачки Петровац су прошле године потписале споразум о сарадњи ове три општине, након чега је формиран ЛАГ „Равница Бачке“, а све у сврху руралног развоја и унапређења културних, природних и других богатстава којима располаже ова значајна просторна територија.

САСТАНАК ЛОКАЛНИХ АКЦИОНИХ ГРУПА У БАЧУ