ЧИШЋЕЊЕ И ИЗМУЉАВАЊЕ КАНАЛА КРОЗ БАЧ

У петак, 20. Новембра у општини Бач је одржан састанак са представницима ЈП "Воде Војводине".  Тема састанка била је чишћење и измуљавање  канала ДТД на потезу кроз Бач.  Како је истакао председник општине Бач Драган Сташевић разматрана је  могућност да се чишћење канала које није деценијама рађено продужи до "Суљковаче" односно до моста на излазу из Бача.

Било је говора и о  расписивању позива за јавне набавке који би могао да уследи већ наредних дана и уз учешће општине Бач у суфинансирању од 50 одсто, колико је буџетом већ опредељено,  радови би могли да почну на пролеће, односно крајем фебруара или почетком марта, када то временске прилике дозволе.  Предвиђено је да  све оно што из канала буде извађено буде депоновано у  већ предвиђене депресије, тако да  кеј и обала канала кроз насељено место остану чисти и уређени.
Разговарало се и о  предвиђеној локацији за изградњу марине на Дунаву у Бачком Новом Селу где Планом детаљне регулације који је у Скупштини Општине усвојен 2012. године  планирана локација марине није предвидела екстремно низак водостај Дунава. Како је истакао председник општине Бач Драган Сташевић, закључено је да је потребно израдити студију која треба да докаже  техничку и економску оправданост изградње  речне марине на  тој локацији или  у супротном да се предложи нова локацију за изградњу Дунавске марине у Бачком Новом Селу.
 

ЧИШЋЕЊЕ И ИЗМУЉАВАЊЕ КАНАЛА КРОЗ БАЧ