“ДРЕВНИ БАЧ” – ПРОМОЦИЈА БАЧА И ОКОЛИНЕ НА САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ КАО КУЛТУРНОГ ПРЕДЕЛА НОМИНОВАНОГ ЗА УПИС НА ЛИСТУ UNESCO СВЕТСКЕ КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ

Туристичка организација општине Бач наступиће на 39. Међународном сајму туризма, који ће се одржати од 23. до 26. Фебруара у Београду. Под слоганом „Уживајте на време!“, у шест изложбених хала представиће се више од 1.100 излагача из 56 земаља – Грчке, Египта, Македоније, Црне Горе, Хрватске, Турске, Словеније, Бугарске, али и Индије, Мађарске, Туниса, Немачке… Овогодишњи учесници су најзначајније туристичке агенције, савези и организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније, међународни туроператори.

Током трајања Сајма ТОО Бач представиће туристичку понуду овог краја засновану на изузетним природним и културним вредностима Бача и околине. У најупечатљивије средњевековне споменике културе спада импозантна тврђава у сред Бачке равнице са Донжон кулом, сувенирницом и музејском поставком; Фрањевачки самостан - такође споменик културе од изузетног значаја - тренутно у фази обнове , који ће већ током наредне године засијати у новом руху са једним новим концептом и музејским простором за развој едукативног туризма. У туристичком програму Бача налази се и Манастир Бођани , остаци хамама, калварија , подграђе Бачке тврђаве, посета словачкој или шокачкој етно кући, затим купалиште на јазеру Провала, обала Дунава , река Берава , канали али и позната ловишта, које маме разноврсним туристичким садржајима.

Посетиоци ће бити у прилици да испробају традиционалну храну “Дидине куће” из Бача, дегустирају сокове ZDRAVO ORGANIC И неколико врста меда као препознатљивог производа овог краја .

Гастрономске специјалитете представиће ресторани Слован из Селенче, Бачки Двор, Чарда Ранч а упознаћете се и са новим објектима за смештај на обали Дунава, чардама, салашом као и категоризованим приватним смештајем.

У суботу ће вам средњевековни дух бачке трђаве дочарати Витезови Зеленог барјака –удружење из Новог Сада.

ТОО Бач ће овом приликом представити и своје сувенире , а презентоваће и ручну израду сиркове метлице. У склопу изложбеног простора емитоваћемо и промотивни филм “Прелепи Бач”.

Позивамо вас да нас посетите у хали 4 на заједничком штанду три општине Бач – Бачка Паланка, Бачки Петровац, где ћемо у оквиру заједничког наступа представити туристички програм под називом “Викенд у срцу Бачке”.

САЈАМ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ
САЈАМ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ