Јун 2024

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОКАЗИВАЊЕ ПРАВА ПРЕЧЕГ ЗАКУПА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ ЗА 2025. ГОДИНУ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРАВО ПРЕЧЕГ ЗАКУПА У 2025. ГОДИНИ

Служба за пољопривреду ОУ Бач подсећа да сви заинтересовани за остваривање права пречег закупа државног пољопривредног земљишта у општини Бач у 2025. години, треба да НАЈКАСНИЈЕ ДО 31.08.2024. године поднесу ЗАХТЕВ Републичкој ветеринарској инспекцији ради утврђивања условних грла на свом имању.

 

Захтев се предаје лично на писарници Јужно Бачког управног округа у Новом Саду, или шаље поштом на:

Јужнобачки управни округ

Булевар Михајла Пупина 10

21000 Нови Сад

Са обавезном назнаком: „ЗА ВЕТЕРИНАРСКУ ИНСПЕКЦИЈУ“

 

Поред Захтева потребно је доставити и доказ о уплати таксе у износу од 380,00 динара на рачун:

Прималац: Буџет Републике Србије

Сврха: Р.А.Т.

Шифра плаћања: 153

Број рачуна: 840-742221843-57

Модел: 97                 

Позив на број: 68-204

 

Након запримљеног захтева, ветеринарска инспекција ће организовати излазак на терен ради обрачуна условних грла, како би се свим подносиоцима захтева обезбедио потребан Записник са којим ће конкурисати на Јавни позив за остваривање права пречег закупа у 2025. години.

 

Рок за аплицирање на Јавни позив је 31. октобар 2024. године.

 

Дскументација

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА КОРИШЋЕЊА БЕЗ ПЛАЋАЊА НАКНАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ ЗА 2025. ГОДИНУ

Служба за пољопривреду ОУ Бач обавештава јавност да је расписан ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА КОРИШЋЕЊА БЕЗ ПЛАЋАЊА НАКНАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ  ОПШТИНЕ БАЧ ЗА 2025. ГОДИНУ.

Обавештавају се заинтересоване  образовне и високообразовне установе  чији је оснивач држава, стручнe пољопривреднe службe и социјалнe установe, установe за извршење кривичних санкција, као и правнa лицa у државној својини регистрована за послове у области шумарства да да доставе потребну документацију ради остваривања коришћења без плаћања накнаде пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Бач за 2025. годину  до 31.октобра 2024. године.

 

Сви заинтересовани, потребни формулар пријаве могу преузети са званичног сајта општинске управе Бач www.bac.rs.

 

Контакт особа за све информације у вези са овим јавним позивом је Јелена Ковачевић, Руководилац Одељења,  телефон: 021/6070-075, локал 147 email: jelena.kovacevic@bac.rs или лично у просторијама Одељењa за привреду, пољопривреду и економски развој Општинe Бач.

 

31. октобар 2024. године
Дскументација

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ КОНСТИТУТИВНЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БАЧ У НОВОМ САЗИВУ

Обавештавају се грађани општине Бач, да ће се Конститутивна седница Скупштине општине Бач у новом сазиву (сазив 2024-2028) одржати у петак, 28. јуна 2024. године у Малој сали Народне библиотеке "Вук Караџић" Бач са почетком у 12:00 часова.

 

Текст Сазива конститутивне седнице

ЈАВНИ УВИД НАЦРТ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НАСЕЉА БАЧ

На основу члана 50. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РС“, број 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14, 145/14, 83/2018, 31/19, 37/19, 9/20, 52/21 и 62/23), и члана 55. Правилника о садржини, начину и поступку израде докумената просторног и урбанистичког планирања („Службени гласник РС“, број 32/2019), и извештаја Комисије за планове Општине Бач, о извршеној стручној контроли нацрта Измена и допуна Плана генералне регулације насеља Бач, године, Одељење за урбанизам, заштиту животне средине, имовинско правне и комунално стамбене  послове Општине Бач, излаже на:

Ј А В Н И   У В И Д
НАЦРТ  ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НАСЕЉА БАЧ
 

  1. На  Јавни увид  излаже се  Нацрт Измене и допуне Плана генералне регулације насеља Бач у периоду од 17. јуна 2024. године до 1. јула 2024. године.
  2. Нацрт Измене и допуне Плана генералне регулације насеља Бач , биће изложен у аналогном облику у холу (приземље) зграде К.П. центра у Бачу, трг Др Зорана Ђинђића број 4, сваког радног дана од 10 до 15 часова, а у дигиталном облику на званичном сајту Општине Бач (www.bac.rs). Сва потребна обавештења о нацрту Плана, могу се добити у згради Општинске управе Бач, одељење за урбанизам, заштиту животне средине, имовинско правне и комунално стамбене послове (канцеларија број 13. у приземљу), трг Др Зорана Ђинђића број 2.
  3. Сва заинтересована правна и физичка лица, своје примедбе на изложени Нацрт Плана у току трајања јавног увида, могу подносити искључиво у писаној форми, Општинској управи Бач, одељење за урбанизам, заштиту животне средине,  имовинско правне и комунално стамбене послове, преко писарнице или поштом, закључно са 1. јула 2024. године, до 14:00 часова.
  4. У току трајања јавног увида, дана  20. јуна 2024. године (четвртак), у периоду од 12 до 13 часова, одржаће се јавна презентација Нацрта ПДР-е КО Бач, у малој сали зграде К.П. центра у Бачу, трг Др Зорана Ђинђића број 4.                
  5. По завршетку јавног увида, дана 8. јула 2024. године са почетком у 11 часова одржаће се јавна седница Комисије за Планове Општине Бач, у свечаној сали зграде општинске управе у Бачу, трг Др Зорана Ђинђића број 2. Подносиоци писмених примедби на Нацрт Плана, могу тада пред Комисијом за Планове образложити своје примедбе.                                                                

СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Овогодишњи светски дан добровољних давалаца крви обележава се под слоганом "20 ГОДИНА ПРОСЛАВЕ ДАВАЊА КРВИ - ХВАЛА ВАМ ДАВАОЦИ КРВИ".
Овај дан је посвећен добровољним даваоцима крви , људима добре воље и пре свега великим хуманистима који дајући крв спашавају туђе животе.
Општина Бач може да се похвали хуманситима који су дали крви и до 50 пута.
Њих је данас у Свечаној сали Општине Бач поздравила заменица председника општине Марина Балабан и захвалила им се на свему што чине.
Током прошле године крв су 10 пута дали: Милош Девић, Далибор Гајић, Мила Кончар и Стеван Влаисављев из Бача, Срђан КАтона из Плавне и Злата Шулић из Бођана.
Милан Савић из Каравукова, Дарио Загорчић из Бача, Дражен Костадиновић из Плавне и Обрад Малетић из Бачког Новог Села су награђени за 20 пута дату крв.
За 35 пута дату крв признање су добили Драган Ћурић из Бача и Малина Патрик из Селенче.
За 50 пута дату крв плакете су добили Иван Вовро из Бача, Јарко Шљука из Селенче и Ахмет Рамулић из Вајске.
Признање "Широко срце", које се додељује месним организацијама за активно ангажовање у протеклих годину дана у акцијама добровољног давања крви припало је Месној организацији Селенча.
Секретар Црвеног крста Бач, Оливера Јелић се посебно захвалила свим добровољним даваоцима који због година старости више нису у могућности да дају крв, а некада су то редовно чинили, као што је то рекордер Ласло Поша који је дао крв 140 пута.

СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Pages