ВЕСТИ

ОПШТИНА БАЧ ГОСТ У АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ

Председник општине Бач Борисава Антонић  са својим сарадницима 29.10.2018 године присуствовао је свечаности поводом обележавања стогодишњице настанка Републике Чехословачке.

Свечаност је одржана у Београду у амбасади Р.Чешке, на којој су присуствовали и представници општина у којима живе граћани словачке и чешке националности.

У БАЧУ ОТКРИВЕНО СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА У РАТОВИМА ОД 1990 ДО 1999 ГОДИНЕ

У БАЧУ ОТКРИВЕНО СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА У РАТОВИМА ОД 1990 ДО 1999 ГОДИНЕ

Дана 28.06.2018 године у Бачу свечано је откривено Спомен обележје погинулим борцима и цивилима у ратовима од 1990 године до 1999 године.
Том приликом присуствовали су породице и родбина погинулих, подпредседник Скупштине Аутономне Покрајне Војводине Дамир Зобеница, покрајнски председник Удружења српских ратних ветерана Дарко Пауновић, председник општине Бач Борислав Антонић, председница Удружења српских ратних ветерана Бач Снежана Модић, који су се  обратили присутнима

ОДЛУКА О РЕШАВАЊУ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

Комисија за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала обавештава да је Одлука о решавању стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања са листом корисника рангираних према реду првенства на основу испуњености услова и броја освојених бодова објављена, дана 22. маја 2018.

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БАЧ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БАЧ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

У Новом Саду, 15. маја, отворен је 85. по реду Међународни сајам пољопривреде, где ће до краја сајма наступити преко 1.500 излагача из 30 земаља и бити представљени производи и услуге у области пољопривреде из 60 земаља.
Ове године, учешће на сајму је веће за око 10 % од претходне године, већина излагача је из иностранства а Француска као највећа пољопривредна сила у Европи је овогодишњи партнер.

ОДРЖАНИ ПРВИ САСТАНЦИ РАДНИХ ГРУПА ЗА ИЗРАДУ РЕВИЗИЈЕ СТРАТЕГИЈЕ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БАЧ

У уторак, 8. маја, у малој сали Дома Културе у Бачу одржани су први састанци свих  седам радних група за израду ревизије Стратегије одрживог развоја општине Бач.

УВОЂЕЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ ИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА ЛОКАЛНИХ ПОРЕСКИХ АДМИНИСТРАЦИЈА

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије Михаило Јовановић изјавио је данас да ће сви порези за грађане до краја године бити обједињени и налазиће се на једном месту, односно порталу.
Јовановић је, на састанку са представницима локалних самоуправа поводом увођења јединственог информационог система локалних пореских администрација, истакао да је данас представљен јединствен информациони систем локалних пореских администрација. 

ПОСЕТА АМБАСАДОРКЕ СЛОВАЧКЕ ОПШТИНИ БАЧ

ПОСЕТА АМБАСАДОРКЕ СЛОВАЧКЕ ОПШТИНИ БАЧ

У среду, 28.  марта, општину Бач посетила је Амбасадорка Словачке у Србији, Њ.Е. Дагмар Репчекова.
Том приликом председник општине Бач Борислав Антонић и Амбасадорка Дагмар Репчекова разговарали су на тему унапређења привредне сарадње, положаја словачке мањине у општини као и о другим актуелним темама.

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Свим хришћанима, православцима, католицима и евангелистима упућујем најискреније честитке поводом предстојећег празника. Нека Ускрс донесе срећу и хармонију у наше домове, добро здравље и слогу. У име општине Бач и у своје лично име желим вам да празничне дане проведете у кругу породице и пријатеља у добром расположењу а да уз поштовање традиције и хришћанских вредности чувамо свој идентитет.
Христос васкрсе! Срећан Ускрс!
 
Председник општине Бач

ПОКЛОЊЕНИ ПРИРУЧНИЦИ ИЗ ОБЛАСТИ МАТЕМАТИКЕ УЧЕНИЦИМА 8. РАЗРЕДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ЈАН КОЛАР“ У СЕЛЕНЧИ

ПОКЛОЊЕНИ ПРИРУЧНИЦИ ИЗ ОБЛАСТИ МАТЕМАТИКЕ УЧЕНИЦИМА 8. РАЗРЕДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ЈАН КОЛАР“ У СЕЛЕНЧИ

Данас, 23.маја, у основној школи „Јан Колар“ у Селенчи, ученицима 8. разреда поклоњени су приручници „Математика од средњег до 18. века“, аутора Шимоњи Јана.

По одлуци Општинског већа Општине Бач 27 приручника, намењених свим заљубљеницима у математику и природне науке где се могу наћи имена научника и њихова достигнућа кроз векове из ових области подељено је свим ученицима 8. Разреда.

СТОЧАРСТВО - НОВИ КОНКУРС ПОКРАЈИНСКОГ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Испред Службе за пољопривреду општине Бач обавештавају се сви заинтересовани пољопривредници и грађани општине Бач да је Покрајински фонд за развој пољопривреде расписао конкурс:
  • КОНКУРС за доделу кредита за набавку приплодних и товних грла у  овчарству, козарству и свињарству у 2017 години
 

Pages